Zelfstandig wonen met ambulante begeleiding

Wil je graag op jezelf wonen, maar heb je bij bepaalde aspecten van het zelfstandig wonen hulp nodig? Dan is zelfstandig wonen met ambulante begeleiding misschien wel de oplossing voor jou.

 

Ambulante begeleiding houdt in dat er met enige regelmaat een woonbegeleider bij je thuis langskomt om je te helpen met de dingen die je lastig vindt. Hierbij kun je denken aan het doen van boodschappen, het (af)wassen, het koken en het schoonmaken. Tijdens dit persoonlijke contact geeft de woonbegeleider je daarnaast praktische tips over bijvoorbeeld het bijhouden van je financiën, het indelen van je vrije tijd en het werken aan je sociale netwerk. Kortom: je woonbegeleider ondersteunt je bij alles om zo zelfstandig mogelijk je eigen leven te kunnen leiden. Hoe vaak je woonbegeleider bij je langs komt, is afhankelijk van je individuele wensen, behoeften en mogelijkheden.

 

Naast het regelmatige persoonlijke contact met je woonbegeleider is er ook 24 uur per dag een medewerker bereikbaar bij wie je terecht kunt wanneer je ergens tegenaan loopt en je woonbegeleider niet in de buurt is.